Petrol, Mercator i Revoz najveći prema prihodima u Sloveniji

Bez autora
Jun 06 2011

Na vrh popisa najvećih poduzeća u Sloveniji u protekloj godini uvrstio se Petrol sa skoro 2,5 milijardi eura prihoda, a slijede ga Mercator i Revoz s 1,7, odnosno 1,3 milijarde eura prihoda. Na popisu, koji obuhvaća 300 poduzeća, slijede Krka, HSE, Engrotuš, Gorenje, GEN-I, Lek, OMV Slovenija, Impol, Telekom Slovenije, Mobitel, Sava Tires i Slovenske železnice. Prema iznosu prošlogodišnje čiste dobiti prednjači Krka (166 milijuna eura), a tu su i HSE (79 milijuna eura) te Lek (48 milijuna eura). Najveći je gubitak lani zabilježio Telekom Slovenije (235 milijuna eura), a u njegovom su neslavnom društvu i NKBM (183 milijuna eura) te Merkur (174 milijuna eura).

Petrol, Mercator i Revoz najveći prema prihodima u SlovenijiNa vrh popisa najvećih poduzeća u Sloveniji u protekloj godini uvrstio se Petrol sa skoro 2,5 milijardi eura prihoda, a slijede ga Mercator i Revoz s 1,7, odnosno 1,3 milijarde eura prihoda, objavilo je ljubljansko Delo.

Na popisu, koji obuhvaća 300 poduzeća, slijede Krka, HSE, Engrotuš, Gorenje, GEN-I, Lek, OMV Slovenija, Impol, Telekom Slovenije, Mobitel, Sava Tires i Slovenske železnice.

Prema iznosu prošlogodišnje čiste dobiti prednjači Krka (166 milijuna eura), a tu su i HSE (79 milijuna eura) te Lek (48 milijuna eura). Najveći je gubitak lani zabilježio Telekom Slovenije (235 milijuna eura), a u njegovom su neslavnom društvu i NKBM (183 milijuna eura) te Merkur (174 milijuna eura).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik